کد مطلب : 7109 تاریخ مطلب : 1395/10/27 منبع : اتاق اصناف ايران

ماليات بر ارزش افزوده بايد توسط مصرف کننده پرداخت شود نه توليدکننده / ضرورت اصلاح قانون

مشاور مالياتي اتاق اصناف ايران گفت: قانون ماليات بر ارزش افزوده بايد توسط کارشناسان هر چه زودتر اصلاح و به مجلس شوراي اسلامي ارائه شود تا پس از تصويب و ابلاغ به دولت اجرايي شود.

محمدرضا جعفريان در گفتوگو با خبرنگار پايگاه اطلاع رساني اتاق اصناف ايران افزود : اصلاح قانون ماليات بر ارزش افزوده با لايحه پيشنهادي دولت در کارگروه هاي اقتصادي بررسي و تجزيه و تحليل شد و بخش ها يا مواد آن هم در کميسيون اقتصادي دولت مطرح شده اما هنوز به دليل تدوين و بررسي برنامه ششم به کميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي و اين کميسيون ارسال نشده است.
وي ادامه داد: بعد از پايان بررسي برنامه ششم توسعه مجلس شوراي اسلامي، نمايندگان درگير تدوين بودجه سالانه خواهند شد و ممکن است اصلاح قانون ماليات بر ارزش افزوده تا پايان امسال به تصويب نرسد و به سال آينده موکول شود.
جعفريان ادامه داد: به همين دليل دولت تقاضا کرده است که قانون ماليات بر ارزش افزوده به صورت آزمايشي براي يک سال ديگر تمديد شود؛ لذا لازم است اصلاح قانون ماليات بر ارزش افزوده هر چه سريعتر به مجلس ارائه شود تا مجلس نيز پس از بررسي، قانون جامعي را تصويب و براي اجرا به دولت ابلاغ کند.
مشاور مالياتي اتاق اصناف ايران اظهار کرد: با اصلاحات جديد، در قانون ماليات بر ارزش افزوده تغييرات زيادي ايجاد شده و مواد آن از 53 ماده به 70 ماده افزايش يافته و تلاش شده تا اين قانون به صورت گسترده ديده شود.
وي تاکيد کرد: نسبت به اجراي اين قانون با توجه به ديدگاههاي نمايندگان مجلس تغيير ذاتي خواهد داشت و بايد همه قانون را دقيق اجرا کنيم و تفسيرهاي متفاوتي را از قانون نداشته باشيم.
جعفريان همچنين تاکيد کرد: انتظار مي رود آيين نامه تبصره 2 قانون 169 قانون ماليات هاي مکرر به تصويب هيات وزيران برسد و اجرايي شود چون قرار بود در شش ماهه نخست امسال به تصويب برسد که محقق نشد و اميدواريم تا قبل از پايان سال 95 مصوب شود.
وي بر ضرورت تغيير فرهنگ پرداخت ماليات بر ارزش افزوده تاکيد کرد و گفت: دريافت ماليات بر ارزش افزوده بايد به گونه اي باشد که فقط از مصرف کننده نهايي دريافت شود اما اکنون به دليل اجراي نادرست آن، توليد کننده مجبور به پرداخت اين ماليات مي شود که به زيان بخش توليد است.
نیمتا روزنامه های کثیرالانتشار کشور